"Légy alázatos, ha el akarod érni a bölcsességet. Légy még alázatosabb, ha ura vagy annak." H.P.B.: A Csend Hangja

2018. szeptember 21. 09:17 - misztikus

Bőség, gazdagság

Ez a szó már nagyon elcsépelt lett. Mindenkinek ez kell. Ezért sóvárog sok-sok ember, bőséget szeretne. Ezzel nem is lenne baj. Baj akkor van, ha a létrehozott bőség nincs összhangban a teremtő ember önvalójával. Ha nincs meg a jó alap, a ház is összedől. Mostanság az emberek a bőséget csak a forma világában keresik és képzelik el, mondhatnám úgy is, a bőség=anyagi jólét, gazdagság. Az anyagi világban keresnek. Gürcölnek, hajtanak, akarnak. Lesz ebből is valami, de nem az igazi és általában csak átmeneti, boldogsággal csak ideig-óráig párosul.

boseg_penz.jpg

A forma világa, az anyagi világ mindig elpusztul és elenyészik, legyen szó bármiről. Ez a természete. Megsemmisül. Így az emberi test is, csak átmenetileg a miénk.

A belső világ, az igazi önvalód: az örök. Ha arra indulsz el, ha azt keresed, mindenre rátalálsz. Békességre, szeretetre, örömre. Ha megismered, ha általa kapcsolódsz az univerzum áramlására, akkor az visz és megteremti, létrehozza a forma világában is azt a bőséget, ami a Tiéd. Csakis a Tiéd. És tudsz vele szárnyalni, boldog lenni. Erre a bőségre törekedj. A csak a forma világára épített bőség hamar széthullik, ha nincs mögötte a belső világ egysége. Az a rendeltetése. Ha a forma világát kergeted, ha csak azt építed, belül halottá válsz. Elsiklik melletted az élet, anélkül, hogy igazán megtapasztaltad volna.

Fordulj be, a bensődbe, ott van a szíved, a szereteted, minden igazi kincsed. A legnagyobb bőség, a béke és nyugalom. Próbálj leválni a kinti világról, amennyiszer csak tudsz. És amikor egyre többször megtapasztalod ennek eszenciáját, egyszer csak eggyé válsz vele.

Ha megtalálod igazi önvalód, az mindenre elég lesz, az lesz maga a bőség. Akkor majd megtapasztalod, hogy az anyagi bőség csupán másodlagos, fontos, de nem lényeges. A forma világának törvénye nem fog változni, létesül, majd elpusztul, de ez számodra már elfogadottá válik.

boseg_orom.jpg

"A gazdagság a létezés minősége....A gazdagság csakis a hitelességed, az őszinteséged, a nyíltságod, az igazságod, a szereteted, a kreativitásod, az érzékenységed, a meditatív lényed lehet. Ez az igazi gazdagság." Osho

"A gazdagság nem az, amit az emberek gondolnak. Nem a sok tulajdon. Bár ez is lehet az egyik megnyilvánulása. A gazdagság jelentése: kapcsolatban állni az élet teljességével. Akkor tapasztalod meg igazán az életet először, mikor jelenlévővé válsz. Abban az állapotban lenni, amikor hálás vagy azért ami van: ez a gazdagság igazi jelentése."  Eckhart Tolle

"Mit nyer vele az ember, ha megszerzi a világ minden kincsét is, ha közben a saját lelkét elveszíti?" Biblia

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://utonmagadhoz.blog.hu/api/trackback/id/tr4514253185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
"Légy alázatos, ha el akarod érni a bölcsességet. Légy még alázatosabb, ha ura vagy annak." H.P.B.: A Csend Hangja
süti beállítások módosítása